Tips om toch een huis te kunnen kopen



Tips om toch een huis te kunnen kopen
29 jul. 2021·
Leestijd:

Het valt niet mee om een huis te kopen, dat begrijpen wij als geen ander. Zeker als het gaat om een woning in een populaire stad, wijk of dorp is het lastig. Graag geven wij je wat tips over financiering om te kijken hoe jij in deze tijden tóch een woning kunt aankopen.

Inbrengen eigen vermogen

Met een hypotheek kun je 100% van de waarde van je woning financieren. Dit gaat om de getaxeerde woningwaarde, dus niet de uiteindelijke prijs waarvoor je de woning hebt gekocht. De kosten koper, makelaarskosten en notariskosten betaal je dus met je eigen vermogen.

Hoe meer eigen geld je kunt inbrengen, hoe hoger het aankoopbedrag van jouw droomhuis kan worden. Houdt altijd rekening met geld voor onvoorziene uitgaven.

Bespaar met een aankoopmakelaar

Gebruikmaken van onze aankoopdienstverlening kost geld, maar door een aankoopmakelaar in te schakelen ben je ook als een van de eersten op de hoogte van woningen die op de markt komen, die voldoen aan jouw wensen en eisen. Kom jij binnen met een aankoopmakelaar? Dan word je gezien als serieuze koper. Zo heb jij al een streepje voor bij de verkopende partij.

Energie besparen

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om energiebesparende voorzieningen te financieren via de hypotheek. Dit mag je doen tot 106% van de woningwaarde. Denk hierbij aan een zuinige verwarming, dubbelglas of zonnepanelen. Laat je hierover goed informeren door een hypotheekadviseur. Hij of zij kan je hier meer over vertellen.

Starterslening

Sommige gemeenten bieden een starterslening aan. De starterslening is een lening waarmee je een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van je eerste woning. De starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis (tot maximaal de Loan to Value) en de (eerste) hypotheek bij de bank. De SVN is een bijzondere hypothecaire lening. Op de door jouw gekochte woning vestigt de SVN een hypotheekrecht. Dit betekent dat je met de woning de zekerheid geeft dat je het geleende geld weer terugbetaalt. Het maximale bedrag wat je kunt lenen ligt gemiddeld rond de 30.000 euro. Dot kan per gemeente verschillen. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van het SVN.

Hulp

Iemand die bij kan springen? Dat kan een optie zijn als je vrienden of familie hebt die je financieel kunnen helpen. Door middel van een schenking of een generatiehypotheek. Bij een generatiehypotheek kunnen je ouders of grootouders je bijstaan in het afsluiten van een hypotheek. Zij tekenen dan voor het gedeelte wat je zelf niet kunt financieren. Als je samen met je ouders de financiering van je woning aangaat, wil je de zaken goed geregeld hebben. Daarbij is de keuze voor de juiste hypotheekvorm ook belangrijk. Tijdens een adviesgesprek met de hypotheekadviseur kom je erachter wat het beste past bij jouw situatie.

bron: https://www.svn.nl/starterslening

Andere interessante nieuwsartikelen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Vidra Vastgoed Makelaars & Taxateurs o.g.
Veemarkt 24
1621 JC Hoorn

Back to top